Doorgaan Acties van dit moment

Doorgaanmetcvid reclame kom je overal tegen. Onderweg naar wereldberoemd in de regio!

De actiemaand van Stichting Doorgaan met CVID is met een knalactie begonnen!

CVID is een afweerstoornis; mensen met deze stoornis zijn altijd ziek.
Vanaf 27 april t/m 2 mei komen is de collecte week in de gemeente Rheden, Doesburg en Arnhem

Een knalactie is begonnen op 1 april. Spar in Dieren en Loenen zullen een half jaar lang zoveel mogelijk petflessen (statiegeld) inzamelen!

CVID flyerDe Spareigenaren Martin en Miranda hebben voor deze Stichting gekozen, omdat het hierbij om een gezin uit de buurt (Dieren) gaat. Het gezin heeft drie kinderen waarvan allen deze vreselijke ziekte hebben en ook de moeder weet sinds 2014 dat ook zij deze vreselijke ziekte heeft. De ouders zijn de stichting “Doorgaan met CVID” begonnen in 2011. Het persoonlijke en aangrijpende verhaal heeft Martin en Miranda doen besluiten om lopende statiegeldacties af te ronden en ruimte te maken voor dit nieuwe goede doel. Martin: “het betreft een bijzonder zeldzame aandoening, met een slechte prognose voor de patiënten, die nauwelijks bekendheid heeft en daarom ook weinig aandacht krijgt vanuit de overheid en farmaceutische industrie. Dit betekent dat er nog veel onderzoek nodig is en daar is veel geld voor nodig. Op deze manier willen wij graag een bijdrage leveren aan verder onderzoek, bekendheid en begrip voor deze ernstige ziekte en ondersteuning voor de stichting. Wij zullen proberen om meerdere Spar ondernemers bereid te vinden om mee te doen aan deze statiegeld-actie.

SparKlanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen en kratten kiezen om hun statiegeld te doneren aan dit goede doel, de “Stichting Doorgaan met CVID”.

SparGWW ingenieurs reed een oude Jeep Dodge WC51, de winkel in als kick-off voor de statiegeldactie.

De Stichting “Doorgaan met CVID” houdt in de week van 27 april t/m 2 mei 2015 een huis aan huis collecte in verschillende gemeenten in Nederland.
Doel van de stichting:

  • Meer bekendheid, aandacht en begrip voor het ziektebeeld CVID; (een ernstige immuunstoornis);
  • Informeren van patiënten, ouders en andere belangstellenden;
  • Geld inzamelen voor onderzoek naar het ziektebeeld.

De stichting is geregistreerd als een ANBI-organisatie (d.w.z. door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling), aantoonbare giften zijn daardoor aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Deze ernstige, zeldzame, levensbedreigende ziekte openbaart zich bij zowel kinderen als volwassenen. Op dit moment is genezing niet mogelijk en richt de behandeling zich voor op het onderdrukken van de symptomen van de ziekte. Informatie daarover vindt U op onze website www.cvid.nu. De Stichting ondersteunt het werk van Dr. J van Montfrans (immunoloog/kinderarts) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht).

Wij zijn erg blij met de steun van de volgende lokale ondernemers die onze stichting en het werk ondersteunen, ook bij hen staat ook een collectebus en zijn er folders in de winkel aanwezig;

  • Kapper Jos Beijer;
  • Bloembinderij Roosmarij;
  • Groente en fruit Bosveld;
  • Fietsen en Zo, allen ondernemers in Dieren.

Loop voor Weerstand

afweersysteemvooriedereen.nl

Hardlopers houden niet van weerstand. Ze hebben een hekel aan wind tegen, heuvelop lopen of een modderige ondergrond. Dat remt maar af. Toch zijn er mensen die nooit genoeg van weerstand krijgen. Helaas is de reden waarom niet zo leuk. Ze lijden aan CVID (Common Variable Immune Deficiency), een ziekte aan het natuurlijke afweersysteem met als gevolg een verhoogde kans op ernstige ontstekingen. Verminderde weerstand is hun probleem. Patiënten krijgen jaarlijks meerdere infecties voor de kiezen met alle ontregelende gevolgen van dien. Genezing is niet mogelijk, de ziekte betekent levenslang medisch toezicht. De exacte oorzaken van CVID zijn grotendeels onbekend. Voor onderzoek is geld nodig. Daarom wordt dit jaar de tweede editie van de Loop voor Weerstand georganiseerd.

Deze loop is onderdeel van het benefiet ‘Afweersysteem voor iedereen’.
Initiatiefnemer is Marysa Dijkstra, zelf patiënt met CVID.

Meer informatie vind je op de site van afweersysteemvooriedereen.nl

Nog een aantal prachtige CD's te koop van Marysa!

Foto

Vooral het nummer She Is me (geschreven ten behoeve van van de Benefiet; Afweersysteem voor iedereen 2013) is een indrukwekkend nummer. Recht uit het hart vertelt zij haar levensverhaal.
Nu voor 7.50 euro exclusief verzendkosten te bestellen.

'Infecties liggen continu op de loer'

Foto

RUURLO - De 12-jarige Wouter Wensink uit Ruurlo mocht afgelopen weekend de aftrap verrichten van het internationale voetbaltoernooi voor A-junioren in Ruurlo, het zogenaamde 'Karel Stegeman'-toernooi. Wouter leidt aan de zeldzame ziekte CVID (Common Variable Immune Deficiency), een ziekte die gekenmerkt wordt door een laag niveau van antistoffen, waardoor het lichaam ziektekiemen maar moeilijk buiten de deur kan houden of kan bestrijden. Om meer bekendheid te geven aan de ziekte trapte Wouter het toernooi af.

Lees verder >>

Doorgaan met CVID voor het eerst op de Nationale televisie

Foto

Elena en Teska deden mee aan de Beste Vrienden Quiz bij de NTR op Nederland 3. We hebben de meiden even aan de tand gevoeld...

Hoe lang zijn jullie al beste vriendinnen?
Wij zijn al ruim 6 jaar beste vriendinnen, ongeveer sinds groep 2

Wat is de Beste Vrienden Quiz eigenlijk?
Dat is een jeugdquiz bij de NTR en wordt op werkdagen uitgezonden op Nederland 3 om 18.05 uur. Je speelt dan met je beste vriend of vriendin tegen een ander team. Het lijkt soms een beetje op Memory. Als je aan het eind de meeste vragen goed hebt, heb je gewonnen en ontvang je als team wat geld en ook nog geld voor een goed doel.

Jullie mochten zelf een goed doel uitzoeken. Welk goed doel hebben jullie gekozen?
Wij hebben als goed doel de Stichting Doorgaan met CVID uitgekozen.

Waarom hebben jullie gekozen voor deze stichting?
Wij hebben voor de stichting Doorgaan met CVID gekozen omdat een klasgenootje (Thé) van ons aan deze ziekte lijdt en wij vinden dat er veel geld voor onderzoek moet komen. En omdat de ziekte niet zo heel veel voorkomt geeft de regering er niet zoveel geld aan uit.

Wanneer wordt de Beste Vrienden Quiz eigenlijk uitgezonden?
7 april; De opnamen zijn op woensdag 5 februari 2014

Hoe zijn jullie eigenlijk bij de Beste Vrienden Quiz gekomen?
Ergens in november 2013 zagen we na het "Klokhuis" een promo filmpje, waarin ze kandidaten vroegen. Wij hebben ons toen aangemeld en een filmpje ingestuurd. In dat filmpje vertelden we wat over ons zelf en onze hobbies. Elena heeft een stukje op de trompet gespeeld en Teska heeft wat turn oefeningen laten zien. Ook hebben we wat over onze woonplaats Dieren verteld.

Jullie moesten ook nog voor de casting van de quiz naar Hilversum. Wat vroegen ze daar aan jullie?
Daar werden alleen maar makkelijke vragen gesteld, maar was wel leuk. Een onderdeel van de quiz is dat je misschien op Zlatan de reusachtige spin moet. Dat lijkt een beetje op een rodeo stier. Jullie mogen dan zelf kiezen wie er op gaat. Wie van jullie twee gaat dan eventueel op Zlatan? Dan kunnen we wel verklappen, dat gaat Teska dan doen.

Logo benefiet

Elena wat is er zo leuk aan Teska?
Ze is vaak heel vrolijk en soms heel chagrijnig, iets er tussenin kent ze niet. Teska kan ook geheimen heel goed bewaren.

Teska wat is er zo leuk aan Elena?
Het is een grote giebelkont , maar waarom ze mijn beste vriendin is is gewoon niet uit te leggen. We zijn gewoon de beste vriendinnen. Samen zijn we ook nog de Jo - Jo - Gabbers

Hebben jullie zin om met de quiz mee te doen?
We hebben er ontzettend veel zin in en we hopen dat we misschien wel meerdere uitzendingen mee mogen doen, moeten we wel elke keer de tegenstander verslaan.

Koeken voor CVID

Wij, Lucas en Maaike, hebben een dichte spaarpot gekocht en beplakt met een mini poster die we hadden ontvangen op de SAS ledendag. Daarna zijn we geld aan het ophalen gegaan in onze bedrijven en in de familie- en kennissen kring.

In 1e instantie hebben we koeken "verkocht", later heeft Lucas wat kaarten over Haarlem gedrukt en hebben we die meegegeven. Er zit nu een leuk bedrag in de pot, denk ik, maar kan dat niet tellen uiteraard.

We willen op de volgende SAS ledendag de spaarpot open maken en het geld overdragen aan Doorgaan met CVID. We zijn natuurlijk erg benieuwd hoeveel er in de spaarpot is gestopt want in een betrekkelijke kleine kring is er gul gegeven. Net als Jan hopen ook wij op uitbreiding van ideeën en initiatieven.

Denken jullie mee?

Maaike Bijster en Lucas Ledmia

Afweersysteem voor iedereen!

Logo benefiet

Maysa Dijkstra en Jesper van de Galien hebben zelf een actie opgezet om geld in te zamelen voor onze stichting! Op zondag 27 oktober wordt er in Leeuwarden een sponsorloop gehouden: Loop voor Weerstand. Voor zaterdag 9 november staat er de Sportmarathon voor Weerstand op het programma en op 15 november is er de afsluitende benefietavond op het prachtige landgoed Stania State.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen met deze geweldige actie.

Lees het verhaal van Marysa en Jesper

Kerstacties georganiseerd door ROC Graafschap college afd. Pedagogisch werk en scholengemeenschap Het Rhedens locatie Dieren.

Collecteweek in de Dieren

De collecteweek in Dieren die we hebben gehouden van 3 t/m 8 december 2012 was een groot succes. We danken alle mensen die een bijdrage in onze collectebus hebben gedaan.
Vanwege het succes zullen we de collecte week dit jaar herhalen en zijn we wederom op zoek naar collectanten. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met 06-44851170.

Ben jij onze € 1,- kanjer?

Geplaatst op: 29-11-2012

Introductie van de € 1,- kanjer actie. Steun de stichting en het onderzoeksteam van Dr. Montfrans van het UMCU/WKZ structrureel.

Sinterklaasactie in Doetinchem

Geplaatst op: 29-11-2012

17 november succesvolle sinterklaasactie in Doetinchem met grootste speculaasdorp in Guiness book of records. Hoogte van opbrengst wordt 21 december bekend gemaakt.

Buurmeiden lopen de marathon van Amsterdam

Geplaatst op: 25-10-2012

Buurmeiden liepen zondag 21 oktober 2012 de marathon van Amsterdam voor "Doorgaan met CVID".
Wij willen Eva en Anne bedanken voor het geld dat zij bijeen hebben gelopen tijdens de marathon van Amsterdam afgelopen zondag. SUPER meiden!!!

Jubileumfeest van kapper Jos Beijer

Geplaatst op: 15-10-2012

In oktober heeft de Dierense kapper kapper Jos Beijer zijn jubileumfeest gevierd. Bij deze willen wij Jos van harte feliciteren met 50 jaar kapper zijn en hem danken voor de donatie aan onze stichting.

Piet den Hartog 81 jaar

Geplaatst op: 15-10-2012

In september werd Piet den Hartog 81 jaar. Dit heeft hij gevierd met een feest en hij vond het mooi als mensen voor zijn verjaardag een gift zouden willen doen voor onze stichting.

Daar zijn die dag en ook later nog donaties uit voortgekomen waarbij onze hartelijke dank!!!

Alpe d'Huzes 2012

Geplaatst op: 29-05-2012

Stichting Doorgaan Met CVID sponsort Jan te Riele.

Om naamsbekendheid te krijgen wordt ook door het Graafschap college en Projectbureau het logo van onze stichting gesponsord.

Wij-hebben-wat-te-vieren feest

Geplaatst op: 16-05-2012

Op 12 mei 2012 werd er een feest gegeven "Wij hebben wat te vieren..." De opbrengst hiervan kwam ten goede aan onze Stichting Doorgaanmetcvid.
Waarvoor onze dank!

Koningin Emmaschool loopt vierdaagse voor het goede doel

Geplaatst op: 13-05-2011

DIEREN - Tijdens de avondvierdaagse van Dieren, die maandag begint, gaan de leerlingen van de Koningin Emmaschool lopen voor de Stichting ‘Doorgaan met CVID’. Ze helpen daarmee onderzoek naar de ziekte van enkele schoolgenootjes mogelijk te maken.

De Stichting ‘Doorgaan met CVID’ is dit jaar in het leven geroepen op initiatief van een aantal betrokken ouders en bezorgde mensen uit Dieren en de Achterhoek. De Stichting richt zich op het bevorderen van onderzoek naar CVID (Common Variable Immuun Deficiency). De ziekte uit zich door continue vermoeidheid, extreme vatbaarheid voor ontstekingen, bijvoorbeeld aan de luchtwegen, blaas, darmen, enz. Ook is er een verhoogde kans voor besmetting door bacteriën en virale aandoeningen, zoals de Mexicaanse griep en het niet aanslaan van vaccinaties daartegen.
Tot nu toe is op dit gebied weinig tot niets bekend van oorzaken en behandeling van deze chronische ziekte, die vooral kinderen treft. Momenteel bestaat de behandeling uit dagelijkse antibiotica en wekelijkse infusen met het afweersysteem van donoren, met als doel de weerbaarheid tegen besmettingen zo optimaal mogelijk te maken.

Een aantal kinderen van de Koningin Emmaschool zijn getroffen door deze zeldzame aandoening. De school probeert de leeromstandigheden voor deze kinderen zo optimaal mogelijk te maken. Zo worden aanpassingen aan het schoollokaal en aan leermiddelen gedaan.

Voorbeelden daarvan zijn de mogelijkheid om lessen via internet te volgen op momenten dat de kinderen wekelijks een infuus krijgen, inrichting van de lokalen waarbij geen vloerbedekking en gordijnen meer worden gebruikt, zodat er weinig stof en minder bacteriën in de lokalen aanwezig zijn. Ook is het monitoren van ziekten bij andere kinderen belangrijk, omdat die wellicht een risico voor de kinderen met CVID kunnen zijn. Zeer zorgvuldig omgaan met hygiëne is ook een belangrijke vereiste voor deze kinderen.

Het zeer betrokken team van de Koningin Emmaschool probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de kinderen die lijden aan CVID, onder meer door bovenstaande maatregelen toe te passen. Ook is gerichte persoonlijke aandacht en begeleiding een onderdeel van omgang met deze leerlingen.

Het feit is dat de school en de leerlingen dagelijks worden geconfronteerd met de stoornis CVID. Dat is de reden waarom de kinderen van de Koningin Emmaschool door middel van een gesponsorde Dierense Avondvierdaagse geld willen inzamelen voor deze Stichting.