Heerlijk we hebben vakantie!

Terwijl ik dit stukje aan het schrijven ben, hoor ik het infuus naast me een zacht geluidje maken. Ik krijg weer mijn Nanogam toegediend. Hier ben ik ook altijd écht aan toe.De laatste week voor het infuus ben ik zo ontzettend moe en heb ook veel meer pijn en voel me echt niet in orde. Ik sleep mezelf in die periode weer door de dagen heen.

Sinds een half jaar komt er iedere drie weken een verpleegkundige bij ons thuis. Daarvoor werd ik altijd een dag opgenomen in het ziekenhuis, dit wilde ik op een gegeven moment niet meer. Dus nu wordt het thuis toegediend. De verpleegkundige sluit mij aan en verder regel ik het infuus helemaal zelf. Alleen bij het afkoppelen heb ik wel een extra paar handen van (meestal) één van de kinderen nodig.

Op dit moment ben ik mij aan het voorbereiden op de vakantie. Dit heeft bij ons altijd nogal wat voeten in aarde. Achter de schermen ben ik al bijna een maand bezig om alles goed te regelen.

Hier gaat ook een lange tijd aan vooraf, omdat er toch vaak ergens wel bij iemand ergens niet of niet alle en / of de juiste medicatie wordt geleverd. Ook de infusen moeten anders worden ingepland, in het ziekenhuis (de kinderen) en bij de thuiszorg, bestellingen van de benodigde verpleegkundige materialen, alle medicatie die we ruim op voorraad moeten hebben, maar ook goed voorbereid zijn op wat er allemaal nog zou kunnen gaan gebeuren, omdat we sinds jaar en dag al verschillende infecties hebben doorgemaakt. Helaas ook tijdens de vakanties, er is altijd wel iemand ziek bij ons. Dus er gaan extra antibioticakuren mee voor vier personen, pijnstillers bij oorontstekingen en alle andere medicatie.
Het is een grote boodschappentas die helemaal vol zit. Deze tas moet ook altijd strategisch in de auto staan, zodat ik er ook meteen bij kan als er nood aan de man is en dat we dan dus niet eerst de hele auto moeten uitpakken, omdat deze tas ergens achteraan staat, dit zijn we natuurlijk ook door schade en schande wijs geworden ;)

Ook de schoonmaakmiddelen en handalcohol staan voor het grijpen.
Als we op de plaatst van bestemming zijn aangekomen ga ik meestal als eerste naar binnen voor een eerste inspectie en dan ga ik ook altijd zelf nog even met de alcohol en schoonmaakmiddelen nog even zelf een extra schoonmaakrondje houden, zodat de strategische plekken in ieder geval goed schoon zijn. Dit realiseer ik me eigenlijk pas weer als ik het, zoals ik dit op dit moment opschrijf voor mijn blog. Hier sta ik al helemaal niet meer zo bij stil, omdat dit al zo "gewoon" is geworden voor ons en het al helemaal verweven zit met de vaste handelingen die ik verricht, om infecties altijd zoveel mogelijk zien te voorkomen.

We hebben er ontzettend veel zin in. Heerlijk met z'n allen naar Italië, genieten van het mooie weer, lekker eten, mooie omgeving, de vriendelijke mensen en eindelijk weer eens de tijd nemen voor een goed boek. Over het algemeen voelen wij ons in Italië altijd veel beter dan in Nederland.
De zon en de warmte doen mijn lijf goed. Ik heb minder pijn in mijn lijf en over het algemeen heb ik ook meer energie.

Dat wordt dus weer genieten voor ons...